6 aug. 2011

veckans länkar v. 23 - blandat inför sommaren

ni som har iphones kan gärna testa dessa appar:

1. Nike + GPS - som är gratis att ladda ner ett kort tag för de firar 5 år med nåt. Den räknar ut hur långt och snabbt du har sprungit och olika.

2. Instagram - (finns lite information på internet på instagr.am) är en tjänst där man kan ta foton och sedan välja olika filter.

3. Layar - en gratistjänst som erbjuder "augmented reality" som är det nya som "alla pratar om". Du kan där programmera din fysiska värld till att visa information genom telefonen från internet. Layar är lite svårmanövrerad så tills vidare skulle jag istället rekommendera:

4. Aurasma Lite - som också är en augmented reality tjänst som är gratis i en månad medans de själva provar ut tjänsten. Med den kan du "fotografera" saker hemma eller i klassrummet och få telefonen att visa foton / videos som aktiveras när du för kameran över dem.

5. Grillfest - en app med bra grillrecept som Maria O hittade men jag vidarebefodrar till er!

6. Groundspeak Geocaching - i tidningarna har det stått mycket om geocaching det senaste och med groundspeaks "geocaching intro" kan du testa på geocaching i din närhet. på internet kan man söka fram alla geocachar (www.geocaching.com) som finns i omgivningen men i introversionen i iphonen visas bara tre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar