30 aug. 2011

Min bästa marknadsföringsidé någonsin...

...och den bjuder jag på. :O Lite chockad själv!

Jag jobbar som SFI-lärare och har ett stort intresse för IT, i undervisningen men även privat. Jag fastnade för ett halvår/år sedan för QR-koder och för ett tag sedan började jag även undersöka augmented reality lite närmare. Det var då jag hittade Daqri, en tjänst som kombinerar QR-koden med 3D-animeringar.

På jobbet sitter jag med i en marknadsföringsgrupp som har till uppgift att hitta på nya vägar att visa vår verksamhet. Vi har nu gemensamt beslutat oss för att använda oss av min idé. Ursprungligen var det tänkt att ingå en 3D-animering men idén förkastades då det tog för lång tid att ladda sidan.
Hur som helst, så här ser idén ut:


    Koden som sitter på godisen ser ut så här (obs!endast prototyp,vi arbetar fortfarande på innehållet):Landningssidan, som ni ser om ni läser av koden, är skapad på daqri.com. Ännu så länge håller de på att beta-testar men man kan skriva upp sig på deras väntelista så får man en inbjudan. Det som jag tycker är bra med daqri:s landningssida är att jag kan hänvisa till flera olika saker med samma kod; jag kan t.ex. ha ett foto, en 3D-animeringen, en text, en checka in-funktion, ett visitkort m.m. m.m. i samma kod. De flesta tjänster som erbjuds nu hänvisar bara till en hemsida eller en bild, inte till alla saker på samma gång. En annan bra grej är att koden alltid förblir samma, även om jag ändrar innehållet i min kod. Kanske vill jag ha en tävling, eller bara en bild i perioder och då klickar jag bara bort de andra sakerna. Koden är ändå samma hela tiden, vilket gör att jag kan använda godisarna flera gånger, på olika sätt.

Så vad tycker ni nu om min fantastiska marknadsföringsidé?
Är den inte genialisk? :D Lämna gärna en kommentar!

/Sfilararen


1 kommentar: