Om mig

Välkommen!
Jag heter Carolin och jobbar som SFI-lärare. Just nu håller jag också på och studerar ett magisterprogram på halvfart som heter "Lärande, kommunikation och IT".
Mina inlägg på bloggen är mycket blandade. De allra flest behandlar IT på något sätt men få är egentligen riktade till SFI. Namnet "SFI-läraren tipsar" kommer egentligen från mitt namn på twitter som är @sfilararen där det oftare kommer tips till SFI som jag hittar och lägger in i lärplattformen eller använder i klassrummet. Ni får gärna följa mig där.

2 kommentarer:

  1. Hej! Jag hittade precis den här bloggen, har jobbat lite "inofficiellt" med SFI under flera år i London då jag undervisade i svenska som andraspråk i samband med mina studier. Sen har jag "bara" haft möjlighet att arbeta på SFI-sommarkurser på Folkuniversitetet hittills. Är just nu nyinflyttad till Göteborg och kommer troligen gå in på timmar där nu, då jag redan fått en fot in sedan tidigare. Det är roligt att kunna få lite konkreta tips och höra om dina erfarenheter här! Har letat desperat efter liknande forum men inte riktigt hittat rätt. /E

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns en grupp på Facebook som heter "Svenska som andraspråk" som jag är med i. https://www.facebook.com/groups/svenskasomandrasprak/?fref=ts Där finns personer från hela Sverige som arbetar med SFI och SVA. Arbetar själv utanför Göteborg så har svårt att säga något generellt om hur det är här. Du får gärna mejla mig på sfilararen [at] gmail.com om det är något speciellt som du tänker på. Bra att få dina kontaktuppgifter med. Man vet aldrig om det dyker upp timmar nånstans.

      Radera