19 nov. 2014

Tips från Edcamp!


I går var jag på Edcamp i Göteborg. Edcamp är en knytkonferens där deltagarna själva bestämmer vad de vill diskutera. I går inleddes kvällen med en miniföreläsning av Annika Lilja som pratade om vikten av att ha en bra relation till sina elever. Hon spelade upp Bob Hanssons ”tankar för dagen”. Skickar med länken så ni kan lyssna på det med.
I det första passet valde jag att prata om och lära mig mer om ”Makerkultur”. En kvinna från Fraktalfabriken var där och berättade vad de arbetat med för olika sorters skapande. 
Under tiden vi pratade i går skapade vi olika former av plasttrianglar. De hade tidigare använts i ett projekt där eleverna byggde lampor. Jag byggde en för konstig form först så jag fick ändra lite.
Kungälv, Partille och några andra kommuner ska också vara med i ett projekt där de ska arbeta med Makerspace. Här kan ni läsa mer om projektet:

I det andra passet diskuterades gränsen mellan summativ och formativ bedömning och frågan som lyftes var om matriserna i sig själva kunde vara formativa. En del lärare verkar likställa formativ bedömning med en matris men matrisen i sig är summativ och måste följas av formativ feed back och feed forward. Eva Söderberg tipsade om ett klipp med James Nottingham som hon tyckte var bra. Jag har själv ännu inte tittat på klippet men det kanske kan vara något.
Det här var allt för den här gången men hoppas att det inte blir lika långt mellan varven nu när jag är tillbaks och undervisar mer igen. =) 
/Sfilararen 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar