15 apr. 2014

Appar, appar och åter appar... Sa jag appar?!?

Ja, det finns ju ganska många appar att välja mellan... Vi försöker välja ut några appar som vi vill ha på elevpaddorna men det är verkligen svårt att veta. För att veta vilka appar man ska satsa på måste man också ha en tanke om hur man vill arbeta pedagogiskt. Är det mer skriva, fotografera, filma och olika saker som man vill göra så kanske man klarar sig ganska bra med gratisapparna. Till viss del kanske även om det är mer ren ordinlärning. Men det ser så olika ut, tror jag iallafall. Och det hade varit jätteintressant att få veta hur ni tänker runt appar och iPads i skolan i allmänhet.

Ett problem som vi tror att vi löste idag är själva laddningssituationen... Plötsligt hade vi ett laddskåp över som jag hade fått av Verksamhetsservice. Det blir nog ett laddskåp till iPads av det. För ett nytt kostar... mycket! Vi har hittat allt från 9 000:- till 30 000:- för 10-16 iPads. Borde vara en bra bransch att ge sig in i. =) Har tyvärr inte kunnandet som krävs.

@sfipaddan skrev ett blogginlägg i veckan om Pinterest och tipsade om både sin egen sida men även andra persons som är värda att kolla in. Ni hittar hans blogginlägg här: http://sfipaddan.se/vad-ar-pinterest-och-varfor-ska-jag-anvanda-det/

När ni ändå är på Pinterest tycker jag också att ni ska kolla in Hülyas sida:
http://www.pinterest.com/hulbas/

Om ni arbetar på SFI kan ni nog också få många bra tips i Ivanas presentation. Jag mejlade den till kollegorna i förra veckan och hoppas att de får tips och idéer utifrån det:
http://www.andrasprak.su.se/polopoly_fs/1.111605.1355152833!/menu/standard/file/iPad%20och%20SFI%20webb.pdf

Just nu arbetar jag mycket med min uppsats på kvällar och helger. Vi får se hur det går. Den kanske blir klar i juni. Annars blir det efter sommaren. Men den börjar ändå få en stomme så det känns ändå som det finns en chans att det blir klart. Med lite tur blir min examen bara ett år försenad... =) Tycker att en del av det vi läste i början av kurserna och som jag inte fick ihop då börjar klarna lite. Glad för det.

På återseende!
/SFI-läraren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar