14 sep. 2011

Vår eu-kurs - Dag 3, eller "vill du ha en hatt?"

Idag var det vår utflyktsdag, så vi gick en halvdag i skolan och sedan åkte vi på rundresa till populära turistmål på Malta. I skolan arbetade vi vidare med digital story telling och tittade på olika alternativ till youtube. bl.a. edutube och teachertube. Edutube verkade bäst efter att man hittat "välj kategorier" längst ner på första sidan. Sedan gjorde vi spel med hot potatoe: http://web.uvic.ca/hrd/hotpot/ detta ska vi fortsätta med imorgon. 

Vi blev hämtade efter skolan och åkte först till den södra delen av ön. Här tittade vi på "blue grottoe" (se bild).Vi åkte sedan till två tempel som heter Hagar-Qim och Mnajdra. De är skyddade av två stora tältliknande konstruktioner för att stoppa erodering.(se bild)
En kaktus med "prickley pears"(?) om någon vet vad de heter på svenska,hör av er! Frukten används för att göra likör här på Malta.


Sedan åkte vi till Mdina som är "the old capital city of Malta".

Det maltesiska korset på euron:


Rotundan i den tredje största kyrkan med "unsupported dome". Under kriget träffades den fullsatta kyrkan av en bomb, men bomben exploderade inte och folket tolkar detta som ett mirakel.


 

Idag har Carolin gjort bort sig, två gånger, fast den ena gången kan vi inte berätta om här... Den andra var när taxichauffören räckte fram handen för att säga hejdå, hon trodde att han ville hjälpa till med packningen och sträckte fram sin hatt så han skulle hålla den. Fail! :D

Dagens skylt:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar