14 sep. 2011

Vår eu-kurs - Dag 2, WizIQ

Hej! 
Vi bestämde oss för att bli lite mer seriösa då vi började märka att bloggen blev mer och mer inriktad på mat. Vi tar maten på slutet istället. Idag blev vi hämtade kl.9.00 av Mario som körde oss till Hamrun. Dagen började med en genomgång om WizIQ, ett verktyg för F2F (face-to-face) elearning. Det är ett gratis verktyg för webbkonferens med möjlighet att dela power points, dokument, excel, och whiteboard. Man har möjlighet att låta studenterna skriva och även man själv kan bidra i realtid. Kolla gärna in tjänsten här: http://www.wiziq.com/ . Du som lärare bestämmer en tid för lektionen och bjuder in studenterna genom att skicka en inbjudan till deras email och du kan ha upp till 99 studenter i samma rum, men fler än 10 är inte att rekommendera. OBS!4 kan visa webcam samtidigt.
Sedan följde en genomgång av e-books. Vi fick bl.a. kika på www.lulu.com som är en hemsida där du kan ladda upp word,RTF eller pdf-dokument och sedan göra de tillgängliga för nedladdning eller beställa texterna som tryckte böcker mot en avgift.
Vi fick även titta på http://www.ipl.org/ som är en sida där man samlat bra länkar för skolan. Dessa är säkrare än de sidor som föreslås av exempelvis Google då de är kontrollerade av en riktig person. Dagen avslutades med en genomgång om digital storytelling och bl.a. verktyget www.toondoo.com togs upp. Det är ett Creaza-liknande verktyg som låter dig och dina studenter skapa serier.
Efter kursen åkte vi in till Valetta centrum för shopping och seightseeing.
 /Sfilararen sitter vid en staty. 


 Utanför ingången till Valetta

 Gågatan i Valetta.

 Typisk Valettavy, romantiskt.


 Flickan till höger i bild var jättegullig och sprang genomblöt fram och tillbaka i fontänen. 


 En gata i Valetta.


 Religionen spelar stor roll här på Malta. De har 17 nationella högtider då alla är lediga.


 Nunnor utanför en kyrka (?) Undrar vad de pratar om.


Dagens roliga skylt:


Finally, matbilden: 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar