11 sep. 2011

Vår eu-kurs - Dag -1

Tänka sig vad svårt det kan vara att fälla ner baksätet i bilen när det är mörkt ute. Svårt också att transporta två jätteväskor i en Toyota Aygo. Men kl. 6.30 var vi ändå ombord på vårt första plan till München.  Det var lite turbulens men stenåldersmackan uppehöll oss. Se bild:
Augsburgs flygbolag var också konstigt. Vi satt på rad 14, plats A och C, fast ändå bredvid varandra. På andra sidan gången fanns bara D och F. Rad 13 och 17 var försvunna. Frågan är om det kan ha något med otur att göra? Rad 13 kan vi förstå, men 17???
Vi landade oskadda på Münchens flygplats och fick njuta av Lufthansas alla benefits. Bl.a. gratis internet, kaffe och tidningar (på tyska tyvärr…) Vi surfade i en jätteboll  (se bild) och höll på att bli påkörda flera gånger av små ”golfbilar” utan tuta (se bild).
Vid incheckningen började det pipa och lysa rött och de frågade om vi hade någon typ av bagage. De såg mäkta irriterade ut. Förvirrade ringde de upp ”bagagegubben” som lyckades hinna få våra väskor till planet innan vi var där själva.  Vi fick stå vid sidan av och skämmas lite under tiden.
Flygvärden frågade fyra gånger på tyska om vi inte ville ha kaffe. Vi ville bara inte ha Earl Grey. De tog det dåligt. Flygmaten på detta plan var något bättre, även om osten hade fått någon konstig artificiell färg (se bild).
Vi landade i Valetta och träffade Mario som ska vara vår privata chaufför för veckan. Där träffade vi också kursens enda andra deltagare, en kvinna från Slovakien. Åt pipsvängen med alla våra planerade nya internationella kontakter. Mario drog igenom veckans schema i överljudshastighet. Vi vet att vi ska bli hämtade imorgon kl.9.30. Efter det är det oklart hur schemat ser ut.  Det lät som om det skulle bli två utflykter.
Vi tror att vi bor i St. Paul men vi är inte helt hundra. Vi har också flyttat ihop eftersom det var läskiga rum.  (och Carolins rum luktade illa) Vi är mycket besvikna på Wifi-situationen! Vi måste sitta i foajén och betala för uppkopplingen, men vi funderar på nåt sätt att lura systemet. Däremot så gick hotellpersonalen inte med på att byta ett illaluktande rum mot gratis wifi i en vecka men det var värt ett försök.    
Vi tog med vår nya slovakiska vän och gick mot strandpromenaden. Där var jättevackert (se bild). 
 Badat och ätit. Nöjda med denna del av dagen. Carolin har också köpt en ny solhatt.
I skrivande stund har vi en riktig Inglesias/ Sinatra utanför balkongen (se film).  
God natt! 

1 kommentar: