13 sep. 2011

Vår eu-kurs - Dag 1,eller varför sitter alla städer ihop?

Dag 1 - eller varför sitter alla städer ihop? Det är inte så konstigt att vi inte vet vart vi är. Om ni läst vårt förra inlägg så lät vi aningen förvirrade,men det är vi inte. Vi har nu fått bekräftat att vi bor i St.Paul men några gator bort går en osynlig gräns till nästa by som heter Buigibba. Alla byar på Malta har växt ihop, så bara där vi bor finns det 3 eller 4 byar som hänger samman.
Något vi ska försöka få svar på under veckan är även frågan; Varför är det otur för frisörer att ha öppet på måndag? och Varför måste man salta så mycket med maltesiskt salt?

Dagen började tidigt med frukostbuffé (se bild):Vi åkte sedan till vår kurslokal där vi fick en introduktion till kursen och träffa vår ledare. Hon var som vår slovakiska vännina sa "clever". Vi har redan ställt frågor som hon måste kolla upp till nästa lektion! Innan lunchen fick vi gå på en kort promenad där vi fick se marinan (se bild) där alla maltesiska studenter träffades för att hångla på håltimmarna och helgerna.Så här ser Carolins nya solhatt ut (obs! Lucky Luke-versionen)  

Vi är inte här på semester, vi lovar! (se bild)


Kvällens underhållning:
Dagens skylt:

För fler roliga skyltar titta gärna på:  http://www.onlyinmalta.com/index3.html

2 kommentarer:

  1. Ser fram emot nästa videosnutt från en karaoke-kväll - då vill jag se Maria framföra en gammal Kiss-låt!

    SvaraRadera
  2. ja,jag ville att hon skulle sjunga med.ska försöka få upp henne nästa gång! =)

    SvaraRadera