29 nov. 2011

Veckans inlägg

I förrgår var det första advent och nästa vecka har eleverna nationellt prov. Frågan är ju vad man gör efter provet när det är många veckor kvar på terminen, då när luften har gått ur dem. Min tanke var att göra en julsaga för gruppen som vill arbeta på dagis i framtiden, men på Storybird fanns det knappt några julbilder alls. Jag fick kämpa ihop en serie om 8 bilder, tror jag, och de är alla lite juliga men ändå samtidigt något annat. Ni får kolla in deras olika mössor och säga vad ni tycker. Nu är det iallafall en bildserie som saknar en text i mellan. Hur hänger bilderna ihop? Vem är vem i sagan och vad händer egentligen? Jag får se om jag kan använda den, det känns inte så nu. Har ni några bra tips på ställen där jag kan hitta fina julbilder som jag får använda i undervisningen? Jag vill helst ha tecknade bilder.

Julsaga by sfilararen on Storybird 
På jobbet har mattelärarna gått ihop och lanserar en rolig nyhet. Det kommer presenteras ett tal varje dag utanför ett av klassrummen. Det är en julkalender och den som lämnat in flest rätta lösningar får något. Jag tycker att det lät jätteroligt och ville själv delta, men personalen kunde inte stå som slutgiltig vinnare, så jag får delta lite mer i bakgrunden  :D
På Classtools.net (också där jag hittade sorteringsspelet, se tidigare inlägg) så finns det en tjänst som heter "Fakebook". Eleverna kan göra en fakead facebookprofil för vem dem vill. http://www.classtools.net/fb/home/pageDet är mycket reklam just när man tillverkar den, men den blir ganska ren sen. Det som är bra är att den inte kräver att man har en inloggning om man bara ska arbeta med profilen under en lektion. Vill man kunna redigera den måste man ange ett lösenord för just den profilen. Det finns flera liknande tjänster på nätet, så gillar du idé är det bara att kolla runt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar