10 nov. 2011

December är snart här igen...

Här kommer ett separat inlägg om julkalendrar,eller ja,inte julkalendrar kanske,eftersom man ser alla luckorna öppnade samtidigt :D men det är lite julstämning iallafall. Båda exemplen är idéer och har inte gjorts klara och använts nåt större.
I år har jag börjat bygga en på skoj. (med bilder som inte är okej,ska byta ut dem,var i nåt kreativt flow igår och testade runt så jag bara lät bilderna följa med)

Jag har en inloggning på www.daqri.com där jag kan göra QR-koder och ändra innehållet gratis. Jag var med i betatestningsgruppen så jag har fått så jag kan göra många qr-koder gratis. Jag har föreslagit lärarkonton för dem, men än så länge står inget på hemsidan om det. Ni får hålla utkik... hoppas att det kommer snart.
När man loggar in i daqri.com så ser man en iphoneskärm och sedan kan man bygga hur det ska se ut i block. Jag kan välja om ett block ska innehålla en text, en bild, en länk eller en video. Jag kan också välja vilken bild jag vill ska synas och måste inte använda de förinställda. Stora möjligheter att göra personligt alltså.
Scanna koden för att se hur den ser ut just nu:

Än är det ganska få elever på skolan som har en smartphone. Då kan det vara bättre att göra en poster som jag gjorde på skoj förra året. Den är gjord i Glogster som till alldeles nyligen hade gratis lärarkonton där en lärare kunde ha 50 elevinloggningar. Nu kan jag bara göra posters till mig själv, men till en sån här grej räcker det. Den bestod av klipp från youtube, och de flesta har tagits bort från youtubes sida, men ni kan få se den ändå. OBS! Den tar en stund att ladda.

1 kommentar:

  1. Is the Swedish government doing anything to produce SFI videos to put online on YouTube? Is there any interest among SFI teachers themselves to create SFI videos for YouTube (and other video hosting sites) so potential students abroad, stay-at-home parents, and those in need of remedial language help or simply reinforcement of what was already taught in an SFI course can see the videos? Thanks in advance for your kind reply.

    SvaraRadera