7 maj 2013

Äntligen visar sig solen!

Hej!
Nu börjar värmen komma. Hoppas det håller i sig ett tag. Har börjat fundera på hur jag vill att min balkong ska se ut under sommaren. Tydligen är det en stor trend att odla sina egna grönsaker i år. Alla gör det har jag hört. =) Vill inte vara sämre så jag har köpt en del grönsaksfrön. Hittills har jag bara satt rädisor och morötter men när jag har flyttat färdigt om några veckor tänkte jag sätta lite sallad och sånt. Det finns många nackdelar med att bara ha en balkong men några av fördelarna är att det inte finns så många sniglar, rådjur och inte så mycket ogräs när man befinner sig lite ovanför marknivå.

Jag har hittat ett filmklipp som jag gillade där en man visar hur man kan vika egna krukor av tidningspapper. Bra idé tyckte jag. Finns ju "krukmakare" att köpa på t.ex. Granit och även i flera webbshoppar men till de här krukorna behövs bara tidningspapper och lite tålamod. Jag tittade igenom videon en gång och sedan tittade jag en gång till beredd med mitt tidningspapper och pausade mellan momenten. Det var inte så illa som det ser ut faktiskt. Man får upp farten efter tag med.Om man känner för att vika lite egna fröpåsar och har ett fint papper hemma så tycker jag att den här mallen har funkat bra. De blir lite mindre än vanliga fröpåsar men det räcker gott och väl.
http://pandurohobby.se/~/media/Item%20Media/Imported%20Media/Pdf/2/i_77607.ashx

Som ni kanske vet så har jag en katt. Eftersom vi bor i lägenhet odlar jag lite kattgräs till honom ibland. När jag pratade med en kompis tyckte hon att jag borde försöka odla lite kattmynta också. Kul idé tänkte jag och började leta. Det visade sig att det verkar finnas två olika växter som kallas kattmynta. En som heter "kantnepeta" (tror det är rätt stavat) och sedan en riktig kattmynta. Fröna till den riktiga versionen finns bl.a. på impecta om ni vill testa själva:
http://www.impecta.se/sv/artiklar/kattmynta.html
Jag har inte börjat med odlingen än så jag får återkomma när jag vet hur det går.

Mvh
Sfilararen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar