7 okt. 2011

Veckans länkar!

Har inte bloggat på ett tag. Det har varit mycket som skulle göras. Förra veckan hade skolan besök av deltagare i "Adult education - A stepping stone for immigrants entering the labour market". Besökarna var blandade men flera arbetade med att lära ut "SFI" fast i andra europeiska länder. Deltagarna kom från England, Spanien, Italien, Frankrike, Belgien, Island, Danmark och Tyskland. Det var verkligen jätteintressant att träffa dem och utbyta erfarenheter av att arbeta med invandrare och få lära sig mer om hur "SFI" är organiserat i deras länder.Vill ni läsa mer om projektet och besöken kan ni det här: www.cedefop.europa.eu/EN/Files/4097_multi.pdf (obs!ni landar på en sida när ni ombeds ladda ner pdf:en). Det står om vad som skulle avhandlas under besöket hos oss på sidan 45.

Veckans spel: Ekonomispelet från Ung Ekonomi. Det kan laddas ner här: http://www.ungafakta.se/ungekonomi/spel/ekonomispelet/ En kollega och jag har testat det idag. Roligt! Lite svår text för SFI-eleverna, så man får prata mycket om orden innan.

Veckans app: Dragon Dictation http://itunes.apple.com/se/app/dragon-dictation/id341446764?mt=8
En app som är gratis i App Store. Den dikterar förvånansvärt bra vad man säger.

Veckans sida: Storybird http://storybird.com/ här kan du skapa tecknade berättelser tillsammans med eleverna. Det finns lärarkonto som låter dig att skapa en klass gratis (vill du ha fler får du betala) och sedan lägga till elever. Eleverna behöver inte ha egna e-mailadresser utan läraren skriver in för och efternamn så genereras ett lösenord.

Mvh Sfilararen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar